У Мінську домовилися про "тишу" на Донбасі: названа чергова дата
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінську домовилися про "тишу" на Донбасі: названа чергова дата

У Мінську домовилися про "тишу" на Донбасі: названа чергова дата

Сторони протистояння на Донбасі домовилися про припинення вогню з 30 квітня, але не змогли досягти компромісу в питанні звільнення заручників.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
За словами представника ОБСЄ в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Мартіна Сайдіка, учасники контактної групи підтримують намір сторін забезпечити режим тиші з 30 квітня.
"Хочу із задоволенням відзначити той факт, що контактна група на сьогоднішньому засіданні домовилася про наступну заяву: "...Тристороння контактна група і представники окремих районів Донецької та Луганської областей України вітають рішення всіх учасників Мінського процесу забезпечити повне дотримання режиму припинення вогню з настанням Великодня і травневих свят, яке набуде чинності в суботу, 30 квітня, опівночі", - заявив він.
Крім того, Сайдік додав про досягнуту домовленість про те, що "відповідне розпорядження про повне дотримання режиму припинення вогню буде доведено до всіх відповідальних осіб на місцях".
"Також підтверджено, що будуть вжиті необхідні кроки для забезпечення безпеки спостерігачів ОБСЄ", - сказав він.
У той же час представник ОБСЄ констатував відсутність домовленості про звільнення заручників перед Великоднем.
"Що стосується засідання робочої групи з гуманітарних питань, я повинен з жалем відзначити, що домовленості про звільнення утримуваних осіб, що було б важливим перед Великоднем, не були досягнуті", - підкреслив він.
Представники ДНР і ЛНР на зустрічі в в Мінську не відповіли на пропозицію Києва про обмін полоненими в форматі "25 на 50".
"На групі в Мінську - зрив переговорів зі звільнення заручників з боку ОРДЛО (окупованих районів Донецької та Луганської областей), які так і не дали нам відповіді на наші пропозиції, а зараз вимагають амністувати причетних до терактів в Одесі і Харкові!", - написала представник України в гуманітарній підгрупі, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.
Як повідомляв ONLINE.UA, перед новорічними святами в 2015 році бойовики ДНР і ЛНР обіцяли підтримувати режим "повної тиші".
Раніше лідери України, Росії, Німеччини та Франції на переговорах в Мінську підписали угоди про припинення вогню з великокаліберних озброєнь, повернення українській стороні контролю над кордоном і проведення виборів на окупованих територіях Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?