У Мінсоцполітики пояснили, хто в Україні отримає субсидії
Категорія
Україна
Дата публікації

У Мінсоцполітики пояснили, хто в Україні отримає субсидії

У Мінсоцполітики пояснили, хто в Україні отримає субсидії
Джерело:  24 канал

Заступник голови Мінсоцполітики Віталій Музиченко оголосив про виділення коштів на пільги для 4 мільйонів домогосподарств. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За його словами, близько 70% з них - це сім'ї з пенсіонерами. У минулий опалювальний сезон приблизно така ж кількість домогосподарств отримувала субсидії.

Чиновник пояснив, що більша частина пільг буде монетизована. Громадяни отримуватимуть їх у вигляді грошей та своїми силами вестимуть розрахунки з постачальниками послуг.

Окрім того, українці матимуть можливість самотужки обрати спосіб отримування допомоги від держави.

Музиченко додав, що монетизація субсидій має певні переваги. Зокрема, це можливість зберегти кошти у разі відсутності опалення у домівці. Громадяни зможуть самі розсудити, на що саме їх використати.

Загалом на території України існують понад 13 мільйонів домогосподарств.

Як повідомляв ONLINE.UA, наприкінці жовтня прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що чинний уряд не має планів скорочувати фінансування комунальних субсидій для населення. Цей процес не буде змынено також у наступному роцы.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?