У Мін'юсті зробили важливу заяву про суддів в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті зробили важливу заяву про суддів в Україні

Міністерство юстиції України
У Мін'юсті зробили важливу заяву про суддів в Україні

Глава Міністерства юстиції України Павло Петренко під час зустрічі з послом, головою Представництва Європейського Союзу в Україні Хюгом Мінгареллі заявив, що пріоритетом його відомства на цьому етапі роботи є відкритий і прозорий конкурс для відбору суддів у нову систему.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.
"Зараз для нас основний пріоритет - забезпечити проведення повністю прозорого і відкритого конкурсу для відбору суддів в нову систему", - сказав Петренко.
За його словами, Мін'юст підготував і забезпечив ухвалення законодавства, необхідного для запуску нових антикорупційних органів, які вже працюють і демонструють результати.
Петренко також сказав Мінгареллі, що багато в чому внутрішня реформа Мін'юсту стала можливою саме завдяки експертам ЄС, які надавали технічну допомогу в цій сфері, провели функціональний аудит Міністерства і допомогли розробити нову значно більш ефективну структуру відомства.
Читайте також: Шлюб за добу: Мін'юст відзвітував про хід проекту і показав яскраве відео


Крім того, Петренко поінформував посла про реформу реєстраційної системи і передачу реєстраційних функцій місцевій владі та нотаріусам в рамках процесів децентралізації і демонополізації.


При цьому міністр зазначив, що зараз актуально продовження роботи над розробкою нового антикорупційного законодавства, зокрема закону, який забезпечить повернення державі активів, отриманих незаконним шляхом в рамках цивільного провадження.


Як повідомляв ONLINE.UA, раніше

міністр юстиції України в ході засідання парламентського Комітету з питань правової політики і правосуддя переконував депутатів у необхідності ухвалення закону про спецконфіскацію

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?