У Мін'юсті зробили важливу заяву щодо електронного декларування
Категорія
Політика
Дата публікації

У Мін'юсті зробили важливу заяву щодо електронного декларування

Міністерство юстиції України
У Мін'юсті зробили важливу заяву щодо електронного декларування

У Міністерстві юстиції заявили, що під час засідання Конституційного Суду України домагатимуться визнання конституційними всіх норм, які записані в нині діючому законі «Про запобігання корупції», в тому числі і про діяльність системи електронного декларування.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Мін'юсту.
"На наше переконання, яке поділяють як українські, так і зарубіжні експерти, механізм електронного декларування в його нинішньому вигляді повністю відповідає Конституції України та чинному законодавству і ні в якому разі не порушує основних прав людини", - йдеться в повідомленні.
У Мін'юсті зазначили, що саме зараз чинна система електронного декларування визнана дієвим механізмом реального контролю за доходами і стилем життя чиновників, що є необхідною умовою для системної боротьби з корупцією у владі.
Читайте також: Активісти вирішили запитати чиновників, звідки у них мільйони: відео підкорило соцмережі
"Ми глибоко переконані, що рішення 48 депутатів, які зробили конституційне подання, і суддів, які братимуть участь в розгляді цього питання, не можуть скасувати волю президента, парламенту, уряду і всього багатомільйонного українського народу, яка полягає в необхідності позбавити українську владу від корупціонерів і отримала своє вираження у прийнятті Закону «Про запобігання корупції», - підкреслили в міністерстві.
Нагадаємо, до Конституційного суду України надійшло подання від 48 народних депутатів, в основному від фракції "Опозиційний блок", в якому парламентарії просять визнати такими, що не відповідають Конституції, положення пункту третього частини третьої завершальних і перехідних положень закону «Про запобігання корупції» про електронне декларування.
У поданні народних депутатів зазначено, що положення закону "Про запобігання корупції" "нівелюють норми українського та міжнародного законодавства про охорону лікарської таємниці та медичної інформації", а також "фактично дозволяється збір, зберігання і поширення інформації про членів сім'ї декларанта".
Як повідомляв ONLINE.UA, журналісти з'ясували, що суддя Київського апеляційного адміністративного суду Ярослав Василенко не вніс до своєї декларації про доходи будинок площею понад 700 квадратних метрів, побудований в охоронній зоні Дніпра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?