У Молдові розкрили, чого чекати від Росії після перемоги опозиції на виборах
Категорія
Політика
Дата публікації

У Молдові розкрили, чого чекати від Росії після перемоги опозиції на виборах

У Молдові розкрили, чого чекати від Росії після перемоги опозиції на виборах
Джерело:  online.ua

Нова президентка Молдови Майя Санду, яка була опозиційним кандидатом на виборах проти Ігоря Додона, у першій заяві згадала Росію. Вона наголосила, що розраховує на розвиток нормальних відносин із Москвою після свого приходу на посаду. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посла Андрія Негуци у понеділок, 16 листопада.

За його словами, погіршення відносин наразі очікувати не варто.

"Якщо взяти за основу аналітику, то ми постійно говорили про те, що у президента Молдови немає повних повноважень, немає більших повноважень. Молдова є парламентською республікою. Крім цього, сьогоднішній уряд, принаймні, певний період буде продовжувати діяти. І з цієї точки зору я не думаю, що зараз будуть якісь принципові, різкі відносини між Молдовою і Росією", - наголосив дипломат.

Нагадаємо, за підсумками обробки 100% протоколів, Санду перемога завдяки отриманню 57% голосів. Інші підтримали чинного президента Додона, відомого тісним зв'язком з представниками російської влади. Раніше політикиня обіймала прем'єрську посаду.

Президент України Володимир Зеленський вже привітав нову колегу з Молдови.

"Вітаю Майю Санду з перемогою на президентських виборах у Молдові. З нетерпінням очікую на подальше зміцнення відносин між Україною та Молдовою задля європейського майбутнього наших народів", - оголосив Зеленський.

Як повідомляв ONLINE.UA, Санду підтримує діалог з Росією для врегулювання придністровського питання. Тому після обрання президентом має намір провести переговори з Путіним, на яких буде домагатися виведення російських військ з Придністров’я. Водночас вона відкрито називає Крим українським регіоном.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?