У МОН спростували заборону в Україні роману "Майстер і Маргарита" Булгакова
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОН спростували заборону в Україні роману "Майстер і Маргарита" Булгакова

У МОН спростували заборону в Україні роману "Майстер і Маргарита" Булгакова
Джерело:  online.ua

Українське суспільство кілька днів тому сколихнув черговий скандал, який пов'язаний із забороною в Україні книг російських видавництв Держкомтелерадіо. Особливу увагу було привернуто до роману "Майстер і Маргарита" Михайла Булгакова. У ЗМІ розігнали фейк, що в країну нібито "заборонили ввозити Майстра і Маргариту", що не відповідає дійсності. Крапку в цьому питанні поставили в Міністерстві освіти і науки 1 лютого, де запевнили, що в Україні ніхто не забороняв класичних авторів і сьогодні кожен бажаючий може купити в книжковому магазині різні видання "Майстер і Маргарита". Чутки про заборону в відомстві назвали фейком. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу МОН.

"В Україні ніхто не забороняв класичних авторів. Кожен може придбати в книжковому магазині різні видання «Майстер і Маргарита». Доступ до класичних текстів в нашій країні є і повен бути безперешкодним. Рішення Держкомтелерадіо не поширюється на твори класичної літератури. Рішення стосується лише окремих видавців , які популяризують російських діячів кіно з антиукраїнською позицією ", - йдеться в повідомленні МОН.

Фейк про заборону "Майстра і Маргарити" в Україні в Міністрестві розцінили як російську пропаганду, яка є інструментом інформаційної війни.

Як відомо, фейк про "заборону Булгакова" в Україні швидко підхопили в мережі ряд скандальних українських політиків і колишніх чиновників. Українські книговидавці спробували припинити потік гнівних заяв коментаторів, нагадуючи, що десятки інших видань Майстра і Маргарити як і раніше вільно доступні у продажу в Україні як у друкованій, так і в електронній версії.

Які книги заборонили в Україні, до речі, можна ознайомитися на сайті Держкомтелерадіо переліку видавничої продукції з РФ. Що стосується "Майстра і Маргарити", то мова йде про надруковану в 2018 році книгу видавничої групи Азбука-Аттікус.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО хочуть ставити на облік в правоохоронних органах всіх українців, які користуються забороненої російської соцмережею "ВКонтакте". Постановка на облік може початися вже навесні 2021 року, коли буде розроблена нова Стратегія кібербезпеки України, а також стратегія інформаційної безпеки. Цю інформацію підтвердили в апараті РНБО, де вирішили серйозно взятися за російські соцмережі, які несуть реальну загрозу національній безпеці України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?