У МОЗ допускають закриття школ в умовах посилення карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ допускають закриття школ в умовах посилення карантину

У МОЗ допускають закриття школ в умовах посилення карантину
Джерело:  online.ua

За словами головного санітарного лікаря України Ігора Кузіна, наразі у МОЗ не бачать необхідності у переході на дистанційне навчання.

Джерело: "Укрінформ"

Посилення карантину в Україні

Кузін пояснив, що наразі не має достатньої кількості даних про поширення штаму Омікрон серед дітей в Україні.

Він зазначив, що наразі у світі не спостерігається зросту захворюванності новим штамом серед дітей.

По відношенню до штаму "Дельта" були досить серйозні заяви про те, що переважно цей штам фокусується серед дитячого населення, дуже важкий перебіг. Але навіть остання хвиля не мала ці особливості в Україні, - повідомив Кузін.

Головний санітарний лікар підкреслив, що в Україні не мають достатньо інформації про захворюваність штамом Омікрон серед дітей та підлітків.

Фото - Pixabay.com

Тому закриття шкіл не виглядає доцільним. І ВООЗ, і ЮНІСЕФ підкреслюють, що дистанційна освіта не може служити повноцінним замінником звичайної освіти, до того ж вона відчутно впливає і на якість навчання, і на рівень соціалізації дитини... Закриття шкіл не виключено, але все залежить від епідемічної ситуації, - підкреслив Кузін.

Загроза штаму Омікрон в Україні

За словами головного санітарного лікаря Ігора Кузіна, у випадку стрімкого поширення штаму Омікрон буде прийнято рішення про посилення карантинних обмежень.

Кузін підкреслив, що вакцинація, використання масок, збереження дістанції та гігієна дозволять значно знизити поширення інфекції.

За його словами, основні зусилля фахівців будуть направлені на своєчасне виявлення нових випадків інфікування штамом Омікрон.

За словами головного санітарного лікаря Ігора Кузіна, перший в Україні пацієнт зі штамом Омікрон вже одужав, що було підтверджено негативним тестом на коронавірусну інфекцію.

Кузін зазначив, що завдяки тому, що пацієнт на весні цього року зробив щеплення від COVID-19, хвороба в нього проходила без симптомів і ускладнень.

Високопосадовець з МОЗ також відзначив, що випадки інфікування штамом Омікрон зареєстровані вже у понад 90 країнах світу.

Кузін також додав, що в Україні мають змогу самостійно визначати штами коронавірусу, при перевірці аналізів, що свідчать про нетиповий перебіг хвороби.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?