У МОЗ допустили європейські поїздки для українців вже влітку
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ допустили європейські поїздки для українців вже влітку

У МОЗ допустили європейські поїздки для українців вже влітку
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я вважають, що громадяни України зможуть здійснити перші подорожі до країн Євросоюзу вже влітку 2021 року - уперше за довготривалий карантин.

Джерело: засідання Кабміну

За словами міністра Віктора Ляшко, позитивна епідемічна тенденція може вивести Україну на рівень держав із сприятливою ситуацією. Наразі зайнятість лікарняних ліжок зареєстрована на найнижчому рівні за рік.

“Добова кількість госпіталізацій продовжує знижуватися і знаходиться на найнижчому рівні 2021 року. Зайнятість ковідних ресурсів також вийшла на найменший рівень 2021 року – реанімаційні ліжка зайняті на 29%, ліжка з киснем на 15%, апарати ШВЛ на 7%. Позитивність тестувань в Україні вперше відповідає рекомендаціям ВООЗ і складає менш як 5% - це вдалося досягти завдяки масовому тестуванню, а також зменшенню кількості випадків захворюваності”, - пояснив Ляшко.

Він додав, що в цілому такі фактори здатні відкрити для громадян України європейські кордони.

“Такий рівень тестувань та спадаюча динаміка захворюваності можуть вивести Україну в низку країн зі сприятливою епідемічною ситуацією за критеріями Європейського Союзу, а це, своєю чергою, може забезпечити вільні подорожі українців до країн ЄС вже влітку цього року”, - додав міністр.

Водночас він звернув увагу на необхідність обережної поведінки, оскільки це не перше покращення епідемічної ситуації, яке стрімко перетворювалося згодом на загострення. Це своєю чергою провокувало посилення карантинних заходів.

Коронавірус в Україні

Станом на середу, 9 червня, у МОЗ констатували перехід буквально всіх регіонів країни до “зеленої зони” адаптивного карантину.

Міністр Ляшко на засіданні запропонував певні послаблення карантину на літо:

  • скасувати вимогу щодо заповнення залів;

  • дозволити повноцінне функціонування спортзалів;

  • спростити процедуру перетину кордону після повернення з літніх відпусток.

Він вважає, повинні залишитися ґрунтовні обмеження - маски у приміщеннях чи транспорті, а також дистанція.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?