В ЮНІСЕФ спрогнозували четверту хвилю коронавірусу в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЮНІСЕФ спрогнозували четверту хвилю коронавірусу в Україні

В ЮНІСЕФ спрогнозували четверту хвилю коронавірусу в Україні
Джерело:  online.ua

Експерти ЮНІСЕФ вважають, що говорити про нову хвилю захворюваності на коронавірус COVID-19 на території України говорити вже доцільно.

Джерело: Сніданок з 1+1

За словами медичної експертки організації Катерини Булавінової, четверта хвиля цілком ймовірна. Передбачається, що новий сплеск може початися вже восени, однак нова хвиля “може наступити і раніше”.

“Саме тому дуже важливо протягом літа щепити максимальну кількість людей. Щоб до осені було вакциновано якомога більше українців. Звісно, наскільки це можливо з огляду на доступність вакцин від COVID-19”, - наголосила експертка.

Булавінова звернула увагу на неприпустимість затягування вакцинації навіть тих, хто раніше переніс коронавірус. Щеплення можна отримати одразу після одужання, однак робити це варто не пізніше, ніж три місяці після цього одужання. Водночас не можна користуватися вакциною тих, хто має під час введення першої дози ускладнення - наприклад, анафілактичний шок.

Представниця ЮНІСЕВ зауважила, вакцинацію можуть проходити вагітні. У цьому пріоритетною вакциною є відомий препарат американо-німецької розробки від Pfizer-BioNTech.

“Можна і потрібно робити щеплення вагітним, оскільки вони переносять коронавірус важче. Такі рекомендації випустила національна технічна група”, - резюмувала Булавінова.

Вакцинація в Україні

За поясненням Міністерства охорони нещодавно, долучитися до проведення вакцинації можуть комунальні та приватні клініки. Це потребує створення мобільної бригади чи пункту щеплення.

До вакцинації фактично можуть залучитися всі медичні заклади чи заклади охорони здоров’я незалежно від форми власності, а також фізичні особи-підприємці, які володіють медичними ліцензіями та приєднані до електронної системи охорони здоров’я.

В цілому стартувала кампанія з масової імунізації населення на тлі пандемії коронавірусу COVID-19 почалася 24 лютого. Днем раніше український уряд отримав першу партії відповідного препарату.

Станом на 8 червня щеплення отримали в Україні майже 1,3 мільйона людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?