В США оцінили ймовірність витоку коронавірусу з лабораторії в Ухані
Категорія
Світ
Дата публікації

В США оцінили ймовірність витоку коронавірусу з лабораторії в Ухані

В США оцінили ймовірність витоку коронавірусу з лабораторії в Ухані
Джерело:  online.ua

У звіті про походження коронавірусу, який підготувала Національна лабораторія уряду США, є висновок, що гіпотеза про витік COVID-19 з лабораторії в китайському Ухані – правдоподібна і заслуговує подальшого вивчення.

Джерело: інсайдери  The Wall Street Journal, які мають доступ до секретного документу,  Reuters

У США підтвердили можливість витоку коронавірусу з уханської лабораторії

Варто звернути увагу на те, що оцінка ґрунтувалася на геномному аналізі вірусу SARS-COV-2, який викликає COVID-19.

"Дослідження було підготовлено в травні 2020 року Ліверморською національною лабораторією ім. Лоуренса в Каліфорнії і використовувалося Державним департаментом, коли він проводив розслідування походження пандемії в останні місяці правління адміністрації Дональда Трампа. Лоуренс Лівермор відмовився коментувати інформацію Wall Street Journal", - йдеться в повідомленні.

За словами американських журналістів, це спровокувало новий інтерес в Конгресі тепер, коли очільник Білого дому Джо Байден наказав спецслужбам Штатів повідомити йому протягом кількох тижнів про те, як з'явився вірус.

Як стверджує сам президент США, їхня розвідка зосередилася на двох сценаріях: чи виник коронавірус в результаті контакту людини з інфікованою твариною чи внаслідок лабораторної аварії.

Розвідка Штатів має нові дані про походження COVID-19

Нещодавно американська розвідка опублікувала інформацію, що 3 дослідники з китайського Інституту вірусології Ухань в листопаді 2019 сильно захворіли та звернулися за допомогою в лікарню. Влада США припускає, що пандемія коронавіруса почалася саме тоді, проте Пекін цей факт приховував.

Наразі розвідка Штатів планує використовувати "екстраординарні" комп’ютерні потужності, щоб з’ясувати, чи дійсно вірус проник з лабораторії в китайському місті Ухань і спровокував пандемію, або ж поширився в результаті контактів людей з тваринами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?