МОЗ спростував головні міфи про носіння маски
Категорія
Україна
Дата публікації

МОЗ спростував головні міфи про носіння маски

МОЗ спростував головні міфи про носіння маски
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали, що за останні півтора року для України стало звичним завжди використовувати захисні маски та прокоментували найпоширеніші міфи про них.

Джерело: МОЗ у Facebook

За даними експертів, деякі люди все ще вважають носіння масок нібито шкідливим.

“Без маски не зайдеш у приміщення, не скористаєшся громадським транспортом. І такі обмеження зрозумілі – маски зменшують ризик передачі коронавірусу. Однак є й ті, хто не хоче їх носити. Бо бояться отруїтися вуглекислим газом, повторно інфікувати самі себе, пошкодити шкіру обличчя”, - додали в міністерстві.

Перш за все фахівці закликали не використовувати одноразову маску більше відведеного для неї одного разу. Водночас багаторазову маску з тканини можна прати.

У МОЗ уточнили, що людина не може зазнати браку кисню під час використання масок, також через це вона не отруїться вуглекислим газом, який видихає. Мінімізувати неприємні відчуття через нібито брак свіжого повітря правильним носінням, а також заміною вологої використаної на нову.

Іншим популярним міфом залишається пошкодження шкіри від нібито носіння медичних масок. Для того, щоб уникнути будь-якого негативного впливу на шкіру, необхідно просто дотримуватися простих правил:
не надягати повторно одноразову маску;

  • прати багаторазову маску після носіння;

  • обирати зручну маску, яка не подразнює обличчя;

  • зволожувати суху шкіру;

  • кожні 4 години необхідно за можливості на 15 хвилин знімати маску (але це необхідно робити, коли поруч немає інших людей).

“Не забувайте, що носіння маски захищає не тільки вас, але й людей навколо. Ставтеся відповідально до свого та їхнього здоров’я!” - резюмували у міністерстві.

Коронавірус в Україні

Станом на початок червня людство пережило вже принаймні три хвилі пандемії, кожна з яких була надзвичайною за масштабом захворюваності — навіть попри розпочату вакцинацію.

Безпосередньо в Україні “коронавірусна” доба історії почалася у березні 2020 року - майже одночасно з усім іншим світом. З того часу на території держави то посилюють, то послаблюють карантинні обмеження залежно від епідемічних показників у різних регіонах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?