ВООЗ прогнозує поширення штамів коронавірусу, стійких до вакцин
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ прогнозує поширення штамів коронавірусу, стійких до вакцин

ВООЗ прогнозує поширення штамів коронавірусу, стійких до вакцин
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я виступили з прогнозом щодо поширення у світі нових штамів коронавірусу COVID-19, які вже можуть бути більш стійкими до сучасних вакцин.

Джерело: Sky News

За словами спеціального посланця ВООЗ з питань боротьби проти пандемії, доктора Девіда Набарро, наразі відповідних варіантів інфекції немає. Утім, вони з’являться у майбутньому “майже напевно”.

“Наразі я не думаю, що ми маємо якісь стійкі до вакцин штами хвороби, але вони майже напевно рано чи пізно з'являться”, - наголосив він.

Цьому оголошенню передувала інша заява організації, яка пов’язана з новим підходом щодо найменувань різноманітних штамів. Наразі всі варіанти коронавірусу отримали індекси з грецьких літер - таким чином фахівці намагаються знизити рівень дискримінації чи стигматизації країн, з яких вони походять

Раніше світ знав про “британський” чи “південноафриканський” штами, однак наразі офіційна класифікація виглядає так:

  • британський штам став Alpha;

  • південноафриканський став Beta;

  • бразильський став Gamma;

  • індійський назвали Delta.

Ситуація з коронавірусом у світі

Станом на початок червня людство пережило вже принаймні три хвилі пандемії, кожна з яких була надзвичайною за масштабом захворюваності - навіть попри розпочату вакцинацію.

Професор Кембридзького університету Раві Гупта, який входить до кола радників уряду в питаннях боротьби з пандемією, звернув увагу на те, що статистика за останній час свідчить про можливий початок нової хвилі коронавірусу. За його словами, це може статися через індійський штам.

Індія з весни перетворилася на країну, яка найбільш уражена інфекцією COVID-19. Там буквально щодня виявляли тисячі нових випадків коронавірусу, а повноцінно ховати померлих від нього не було можливості.

Світові країни виступили з різноманітними пакетами гуманітарної допомоги для Індії, аби підтримати її у цьому надзвичайно тривожному стані.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?