Британія попередила про можливий початок нової хвилі коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Британія попередила про можливий початок нової хвилі коронавірусу

Британія попередила про можливий початок нової хвилі коронавірусу
Джерело:  online.ua

Професор Кембриджського університету Раві Гупта, який входить до кола радників уряду в питаннях боротьби з пандемією, звернув увагу на те, що статистика за останній час свідчить про можливий початок нової хвилі коронавірусу. За його словами, це може статися через індійський штам. 

Джерело:  BBC

Світ повинен бути готовим до нової хвилі коронавірусу

За словами професора, попри те, що загальна кількість заражень залишається відносно малою, індійський штам подекуди спровокував експоненційне зростання. Окрім того, саме він складає щонайменш три чверті випадків у щоденній статистиці.

Як стверджує Раві Гупта, в цій ситуації потрібно відмовитися від подальших послаблень карантину.

Британські чиновники стверджують, що команда Джонсона не може виключати перегляд плану виходу з локдауну.

Варто звернути увагу на те, що 30 травня у Британії п’ятий день поспіль зареєстрували більше 3000 нових заражень коронавірусом. Перед тим останній раз такі показники фіксували 12 квітня.

"Звісно, зараз показники досить низькі. Але всі хвилі починаються з невеликих показників, які потім починають вибухово зростати. Тож зараз ключове - що ми бачимо ознаки початку нової хвилі", - наголосив професор.

На його думку, враховуючи велику кількість щеплених людей, ця хвиля може "розганятися" не так швидко, як попередні.

"Останній етап послаблення карантинних обмежень в Англії запланований на 21 червня. З цієї дати хочуть скасувати усі юридичні обмеження на соціальні контакти. Остаточне рішення про перехід до цього етапу прийматимуть 14 червня", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, індійський штам коронавірусу B.1.617.2 більш заразний, ніж британський, який спровокував осінньо-зимову хвилю. В окремих районах Англії індійський штам складає вже більшість нових випадків.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?