У МОЗ готують особливий сценарій для регіонів, найбільш уражених коронавірусом
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ готують особливий сценарій для регіонів, найбільш уражених коронавірусом

У МОЗ готують особливий сценарій для регіонів, найбільш уражених коронавірусом
Джерело:  online.ua

Українські регіони з найвищими показниками захворюваності на новий коронавірус попадуть під "адаптивний карантин" після 11 травня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, обмеження там відновлять у разі погіршення ситуації.

"Хочемо запропонувати критерій адаптивного карантину. У нас є деякі області — Чернівецька, Івано-Франківська, де дуже високий рівень захворюваності. Ми не можемо собі дозволити там відкриття таке ж як у інших областях і ми вважаємо, що треба вводити механізм адаптивного карантину, якщо десь ми відкриваємо більшу палітру засобів торгівлі, то десь – це буде менше", - пояснив він.

Очільник МОЗ зауважив, протягом останні 17 діб в Україні підтверджують від 400 до 600 нових випадків COVID-19. Саме з такою "стабільністю" пов'язані послаблення з 11 травня.

Головний санітарний лікар Віктор Ляшко додав, міністерство виступало за продовження карантину до 22 травня. Епідемічний процес не знижує темпів, але залишається стабільним.

"Починаючи з кінця квітня у нас стабільно зростає кількість підтверджених випадків у найбільш заселених областях: у Дніпропетровській на 30%, Харківській на 40% і Одеській області. Захворюваність залишається найвищою у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській областях", - підкреслив заступник міністра.

Нагадаємо, станом на ранок 4 травня в Україні виявили 12 331 випадок COVID-19.

Як повідомляв ONLINE.UA, президент Володимир Зеленський наголосив, що обмежувальні заходи для боротьби з коронавірусом діятимуть в Україні до 11 травня, однак країна з цього тижня почне готуватися до виходу з карантину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?