Уже цього тижня - Зеленський терміново звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Уже цього тижня - Зеленський терміново звернувся до українців

Уже цього тижня - Зеленський терміново звернувся до українців
Джерело:  online.ua

4 травня глава держави Володимир Зеленський наголосив, що обмежувальні заходи для боротьби з коронавірусом діятимуть в Україні до 11 травня, однак країна з цього тижня почне готуватися до виходу з карантину. З такою гучною заявою лідер країни виступив під час щоденної наради з питань запобігання поширенню коронавірусу, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

"Ми маємо тримати обмежувальні заходи до 11 травня, як і обіцяли, адже здоров’я людей – найважливіше. Стабільна ситуація з поширенням COVID-19 та відсутність критичної кількості хворих у нас тільки завдяки вчасним карантинним заходам. Але оскільки бізнесу треба підготуватися до виходу з карантину: закупити товар, провести дезінфекцію, попередити людей – ми всією країною готуватимемося до цього вже на поточному тижні", - заявив Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що уряд уже готує рішення, яке допоможе підприємцям і споживачам підготуватися до безпечного виходу з карантину. Очільник Кабміну Денис Шмигаль підкреслив, що уряд розробляє алгоритми безпечного відкриття об’єктів оптово-роздрібної торгівлі непродовольчими товарами (крім торговельно-розважальних центрів), салонів краси, автосалонів, музеїв, бібліотек та інших закладів громадського відвідування, які матимуть чіткі правила дотримання санітарних норм.

Окрім того, також влада розглядає можливість відкриття літніх майданчиків закладів громадського харчування, однак місцева влада може обмежувати їхню роботу чи закривати з огляду на ситуацію, яка склалася в місті та регіоні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, мер Києва Віталій Кличко заявив, що у столиці України, Києві, нарешті почала знижуватися кількість громадян, в яких виявили коронавірус. Так, протягом минулої доби зафіксували лише 24 випадки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?