У МОЗ нагадали про спосіб полегшити перебіг хвороби COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ нагадали про спосіб полегшити перебіг хвороби COVID-19

У МОЗ нагадали про спосіб полегшити перебіг хвороби COVID-19
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я нагадали українському населенню про один зі способів полегшення перебігу коронавірусної хвороби та самопочуття в цілому.

Джерело: брифінг МОЗ

За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, йдеться про регулярну фізичну активність. Люди, які нею займаються, з високою ймовірністю легше переноситимуть ураження вірусом COVID-19.

Заступник міністра уточнив, що рекомендовано приділяти принаймні 150 хвилин на тиждень на фізичні навантаження. Це вже позитивно вплине на хворобу в разі ураження організму вірусом.

“Нещодавня публікація наукового дослідження в британському журналі спортивної медицини говорить про доведений факт, що фізична активність знижує ймовірність перенести COVID-19 в тяжкій формі. Всього 150 хвилин на тиждень фізкультури з високою ймовірністю допоможуть уникнути несприятливих наслідків після COVID-19”, - пояснив Ляшко.

Санітарний лікар звернув увагу на те, що фізична активність грає потужну роль навіть після того, як людина одужала. Це - важлива умова для повноцінного одужання та позбавлення негативних наслідків коронавірусу.

Наслідки коронавірусної хвороби

Ще наприкінці березня міністр охорони здоров’я Максим Степанов виступав із застереженням щодо підвищення ризиків “постковідного синдрому” в Україні.

Тоді, на тлі нового епідемічного загострення й третьої хвилі, кількість хворих, які після одужання потребували додаткової реабілітації, сягала 70% від загального показника хворих.
Реабілітація у цьому випадку могла тривати від 3 до 6 місяців після зафіксованого повного одужання.

“У нас зросли ризики „постковідного“ синдрому у зв’язку з „британським“ штамом. Тобто люди, які перехворіли на COVID-19 потім від 3 до 6 місяців повинні проходити реабілітацію, по суті справи лікуватися. Кількість таких людей зараз вже складає до 70%”, - резюмував Степанов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?