У МОЗ нарешті пояснили, де штрафуватимуть без маски
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ нарешті пояснили, де штрафуватимуть без маски

У МОЗ нарешті пояснили, де штрафуватимуть без маски
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я нагадали про локації, де необхідно користуватися маскою. У протилежному випадку порушники епідемічного порядку отримають штрафи. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ міністра Максима Степанова.

За його словами, масками не потрібно користуватися на вулиці. Безпосередньо механізм штрафів наразі нагадує покарання за порушення правил руху на дорозі, оскільки протокол виписують на місці інциденту.

"Підхід до накладання штрафів за неносіння маски змінено. Донедавна порушнику виписували протокол на місці події, потім цей протокол відправляли до суду, за яким і було остаточне рішення. Зараз наші законодавці підтримали інший механізм, який схожий на той, що застосовується у разі порушення правил дорожнього руху. Порушнику виписують штраф одразу на місці. Штрафи виписуватимуться за знаходження без маски саме в громадських місцях. Коли людина, наприклад, зайшла без маски в супермаркет", - пояснив Степанов.

Нагадаємо, влада зважилася нещодавно на суворе посилення контролю за використанням засобів захисту. Наприклад, юридичних осіб наразі штрафуватимуть за допуск людей в масках у заклади. Безпосередньо людей-порушників штрафуватимуть на місці за такі витівки.

Станом на ранок 12 листопада по всій Україні зареєстрували 500 865 випадків коронавірусу COVID-19, за попередню добу нових 11 057.

Як повідомляв ONLINE.UA, мер Львова Андрій Садовий звернув увагу українців на те, що 99% того, що робиться у місті для медицини, фінансується саме з міського бюджету. За його словами, Львів не отримав жодної копійки від держави. Окрім того, міський голова поскаржився, що карантин вихідного дня може добити малий та середній бізнес, це – справжня загроза для безпеки міста.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?