У МОЗ назвали головну проблему з подоланням епідемії COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали головну проблему з подоланням епідемії COVID-19

У МОЗ назвали головну проблему з подоланням епідемії COVID-19
Джерело:  news.liga.net

Епідемія коронавірусу COVID-19 виявила безліч проблем української системи охорони здоров'я. У профільному міністерстві назвали одну з найбільш важливих станом на сьогодні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ліга".

За словами заступниці міністра Ірини Микичак, йдеться про госпіталізацію інфікованих вірусом українців у лікарні, які зовсім для того не призначені.

"На жаль, низка керівників установ охорони закладів не дотримуються алгоритму і заповнюють лікарні на свій розсуд. Тобто пацієнт прийшов, звернувся — і тут же його госпіталізували. Це, напевно, чи не найбільша проблема поширення коронавірусу", - зауважила посадовиця.

Вона пояснила, представники МОЗ намагаються відреагувати на кожний подібний інцидент. На цю проблему "постійно звертають увагу" під час спілкування онлайн чи відвідувань лікарень.

Нагадаємо, з середини березня Україна живе у режимі карантинних обмежень. Лише під час другої половини травня влада почала послаблювати цей режим. З 22 травня повноцінно відновили роботу громадського транспорту, а з 25 - метрополітенів.

Станом на ранок у середу, 10 червня, в Україні підтвердили 28 381 випадок коронавірусу COVID-19. З них летальними стали 833.

Вважається, що вірус походить з Китаю та поширюватися світом почав, згідно з останніми дослідженнями, ще у 2019 році.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно офіційний Пекін заявив, що інфекція не походить з КНР. За словами посла країни у Росії Чжана Ханьхуея, Китай нібито просто першим оголосив про появу неідентифікованого вірусу.

Тривалий час вважалося, що джерелами походження коронавірусу могли бути дві локації — ринок морепродуктів у китайському місті Ухань чи наукова лабораторія, де цю інфекцію вивчали.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?