У МОЗ назвали критерії для кожного етапу карантину - що про них відомо
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ назвали критерії для кожного етапу карантину - що про них відомо

У МОЗ назвали критерії для кожного етапу карантину - що про них відомо
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я розробили критерії, які необхідні для пом'якшення карантину в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ міністра Максима Степанова з брифінгом.

За його словами, обраний сценарій дозволяє послаблювати обмеження не синхронно, а індивідуально у кожному регіоні. Наразі ці критерії повинен затвердити Кабмін.

"Які критерії? У нас є кількість випадків за останні 7 днів на 100 тисяч населення – це так званий показник інцидентності. Завантаженість ліжок (хворими з) COVID-19 має бути не більше 50%. Кількість тестувань – ПЛР-тестування плюс IFA-тестування, яке ми зараз додаємо, за 7 днів на 100 тисяч населення має бути на рівні 15-ти. Кількість нових випадків за останні 7 днів до попередніх 7-ми днів – або R-показник – має бути на рівні 0,9-1,0", - зауважив Степанов.

Він нагадав, що критерії стануть елементом введення адаптивного карантину.

"Ці показники різні по областям, тому ми вважаємо, що це буде дуже правильна тактика: в залежності від області будемо пом’якшувати карантин. Тобто затвердження цих етапів буде на національному рівні, а вже пом’якшення буде відбуватися, в тому числі, на рівні конкретної області", - додав міністр.

Станом на ранок 14 травня в Україні виявили 16 847 випадків нового коронавірусу. Перший етап послаблень карантину стартував 11 травня, наступний почнеться 22-го.

Як повідомляв ONLINE.UA, науковці з Китаю та Австралії виявили у геномах вірусів кажанів елементи, характерні для коронавірусу SARS-CoV-2. За словами біологів, що це дає їм підставу вважати природним походження коронавірусу нового типу. Перші результати відповідних досліджень підготовлені для публікації в журналі Current Biology.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?