У МОЗ окреслили терміни проведення вакцинації проти COVID-19 в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ окреслили терміни проведення вакцинації проти COVID-19 в Україні

У МОЗ окреслили терміни проведення вакцинації проти COVID-19 в Україні
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров’я передбачає завершити кампанію з масової вакцинації проти коронавірусу COVID-19 до кінця 2021 року. Голова відомства Максим Степанов вважає можливим завершити імунізацію груп ризику у перші пів року після надходження препаратів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ політика у Верховній Раді.

За його словами, вже до осени планують вакцинувати близько 21 мільйона українців.

“Щодо закінчення процесу вакцинації, то ми плануємо закінчити до кінця 2021 року”, - наголосив Степанов.

Міністр пояснив, згаданий показник — це кілька первинних груп ризику, які розрахували в уряді.

“Ми передбачаємо, що майже 21 млн, 4 етапи – це ті громадяни, які знаходяться у групі ризику, ми повинні до осені вакцинувати, надати доступ – хочу нагадати, що у нас в країні вакцинація добровільна. Обов’язок держави – надати доступ до безкоштовної вакцини. Але якщо ми говоримо про 21 млн, 4 етапи, то до осені ми плануємо це зробити, всі можливості для цього будуть”, - зауважив він.

Нагадаємо, станом на 5 лютого в Україні не отримали жодної партії з жодних вакцин проти коронавірусу. Передбачається, що вони надходитимуть упродовж лютого, а вже після середини місяця почнеться масова кампанія з імунізації населення по всій країні.

Нагадаємо, Україна узгодила контракт на придбання вакцини китайського виробника, приєдналася до міжнародної ініціативи COVAX та веде переговори з іншими постачальниками ще з минулого року.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар Віктор Ляшко визнав, що отримання та довгострокове зберігання мільйонів доз вакцини проти коронавірусу постає перед Україною як складне завдання. Водночас держава має потужності для цього та, відповідно, проведення кампанії з масової імунізації населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?