У МОЗ озвучили спосіб подорожей Україною для невакцинованих
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ озвучили спосіб подорожей Україною для невакцинованих

У МОЗ озвучили спосіб подорожей Україною для невакцинованих
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я заявили про чинну наразі єдину можливість для пасажирів подорожувати між областями без повного курсу вакцинації та, відповідно, COVID-сертифікату.

Джерело: ТСН

За словами міністра Віктора Ляшка, наразі для здійснення відповідних поїздок необхідно мати сертифікат чи свіжий негативний ПЛР-тест. Утім, такі обмеження стануть чинними з 21 жовтня - вони торкнуться усіх областей та всіх різновидів транспорту.

Ляшко звернув увагу на те, що йдеться про пред’явлення міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, який підтверджує вакцинацію від COVID-19.

“Інший варіант — зробити негативний ПЛР-тест, який буде діяти упродовж 72 годин”, - наголосив посадовець у відповіді на питання про невідкладну та екстрену поїздку особи без сертифіката.

Він додав, що складна ситуація з поширенням коронавірусу пов’язана не безпосередньо з рівнем інфікування, а радше з кількістю госпіталізацій. До лікарень потрапляють особи, які не пройшли вакцинацію.

“Самі по собі цифри інфікування не свідчать ні про що, сьогодні ми говоримо про госпіталізацію. Госпіталізації, які ростуть — це тривожний сигнал. Сьогодні як мінімум 95 відсотків госпіталізованих — невакциновані. Коли ми будемо нехтувати вакцинацією, то госпіталізації будуть зростати, а це привід оголошувати “червоний” рівень епіднебезпеки”, - зауважив він, нагадавши що першою областю, яку було занесено до “червоної” зони карантину стала Херсонська.

Коронавірус в Україні

Епідемічні показники, пов’язані з поширенням коронавірусу COVID-19, ще у двох областях станом на ранок у четвер, 14 жовтня, почали відповідати рівню “помаранчевої” зони епідемічної небезпеки. Станом на згаданий день вже 17 регіонів України мають відповідні зареєстровані показники.

Найгірші показники захворюваності виявили 14 жовтня на Луганщині, де вони сягають 912 на 100 населення. Далі йде Чернівецька область з 867, а також Сумська з 688.

Рівень госпіталізації виявився перевищений вже у 15 регіонах. Водночас завантаженість ліжок з киснем при цьому вище визначений на рівні 65% норми спостерігається в Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Одеській та Сумській областях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?