У МОЗ спрогнозували пік навантаження на лікарні через коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ спрогнозували пік навантаження на лікарні через коронавірус

У МОЗ спрогнозували пік навантаження на лікарні через коронавірус
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я прогнозують, що піковий період завантаженості системи охорони здоров’я можна буде спостерігати вже у середині листопада внаслідок поширення коронавірусу штаму “Дельта”.

Джерело: Українське радіо

За словами головного державного санітарного лікаря Ігоря Кузіна, в цілому перевантаження триватиме у другій половині згаданого місяця.

“Ситуація поступово погіршується. Ми робили вже декілька раундів прогнозів епідеміологічної ситуації. Ми бачимо, що пікові навантаження на систему охорони здоров’я очікуються на другу половину листопада, тому ми рухаємося по такому сценарію”, - уточнив заступник міністра.

Він пояснив, у Державній комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій було ухвалено рішення про переведення Херсонської області у “червону” зону епідемічної небезпеки вже з п’ятниці, 15 жовтня.

Станом на середину жовтня вже 15 областей відзначилися показниками, які відповідають “помаранчевій” зоні. Одночасно з цим показники Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Житомирської, Харківської областей відповідають рівню “червоної” зони.

МОЗ про коронавірус в Україні

У міністерстві в цілому порівняли розвиток ситуації з початком пандемії коронавірусу в Італії. За словами міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка, саме стрімкість поширення вказує на схожість ситуації з Італією на початку глобальної епідемії.

“Сьогодні “Дельта” показує таке стрімке зростання, яке було на початку пандемії в Італії. Сьогодні ми працюємо на всіх потужностях. І бачимо, що госпіталізовані — це важкі пацієнти або киснезалежні. Це ще гірше, ніж це було навесні в нашій країні”, - вказав посадовець.

Перші випадки інфікування штамом коронавірусу “Дельта” в Україні підтвердили 23 червня 2021 року. Медики звертають увагу на те, що симптоми “Дельти” не є такими вираженими, як у COVID-19. Наприклад, розлади нюху і смаку не характерні для цього штаму коронавірусу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?