У МОЗ попередили про збільшення випадків коронавірусу та назвали причину
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ попередили про збільшення випадків коронавірусу та назвали причину

У МОЗ попередили про збільшення випадків коронавірусу та назвали причину
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують суттєве зростання кількості нових діагнозів коронавірусу COVID-19. Очільник відомства Максим Степанов стверджує, це буде пов'язано відповідно до кількості тестів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його виступ на телебаченні.

За словами міністра, йдеться про збільшення випадків інфекції через тестування на антиген усіх контактних осіб.

"Ми запровадили так зване скринінгове тестування, коли ми тестуємо контактних хворих. Ми почали вже його експрес-тестами на антиген — це швидкі тести за 15 хвилин. І ми розуміємо, що кількість виявлених хворих буде збільшуватися, тому що зараз безсимптомних ми не бачимо", - пояснив Степанов.

Він ще раз звернув увагу на нібито зниження кількості добових нових хворих завдяки "стабілізації ситуації". Міністерство фіксує відповідні зміни не тільки завдяки статистиці, але й зверненням на гарячу лінію чи до медиків.

Утім, Степанов не згадав, що упродовж останніх днів суттєво знизилася кількість добових тестів на COVID-19.

Наприклад, напередодні 14 грудня приріст склав понад 6 тисяч — це набагато менше показників попередніх тижнів, які коливалися між 10 та 14 тисячами. Водночас у кілька разів зменшився обсяг тестування — від майже 70 тисяч на добу на початку грудня до 25 тисяч станом на 14-те число.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства нагадало про компанію з компенсації Єдиного соціального внеску, який суб’єкти господарювання сплатили у 2020 році. Її можна добитися у період з 14 до 21 грудня. Скористатися відповідною програмою можуть виключно юридичні особи, які постраждають у період введення посиленого карантину. Цей перелік затвердили у Кабінеті міністрів напередодні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?