У МОЗ пояснили, чому не скасують січневий локдаун попри покращення ситуації
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили, чому не скасують січневий локдаун попри покращення ситуації

У МОЗ пояснили, чому не скасують січневий локдаун попри покращення ситуації
Джерело:  online.ua

Міністерство охорони здоров'я не передбачає перенесення чи скасування посиленого карантинного режиму, який введуть у січні. Голова відомства Максим Степанов нагадав про очікування нового спалаху коронавірусу COVID-19 після новорічних та різдвяних свят. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця 28 грудня.

За оприлюдненими даними, так званий локдаун триватиме у встановлений кілька тижнів тому період.

"Те, що стосується проведення жорсткого карантину з 8 по 24 січня, МОЗ не збирається вносити зміни", - зауважив Степанов.

Водночас експерти прогнозують виникнення сезонного спалаху грипу, тож завантаження медичної системи необхідно знизити максимально.

Минулого тижня по всій Україні зареєстрували понад 59 тисяч випадків коронавірусу, а от за тиждень попередній до цього — понад 70 тисяч. Степанов назвав це результатом стратегії боротьби з інфекцією, які обрали в уряді.

Також міністр звернув увагу на зменшення кількості ПЛР-тестів на противагу тестам на антигени. Утім, кількість проведених тестів у цілому виявилася меншою за попередні тижні. Наприклад, за добу 27 грудня провели понад 15 тисяч, а от на початку грудня проводили понад 60 тисяч.

Станом на 28 грудня загальна кількість діагнозів COVID-19 сягнула 1 030 374, за підсумками попередньої доби вона збільшилася на 4 385.

Як повідомляв ONLINE.UA, поява нових штамів коронавірусу змусила світ замислитися над тим, до чого потрібно готуватися далі. Очільник Центру інфекційних та алергічних захворювань Штатів та головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі неочікувано для всіх попередив міжнародну спільноту, що найгірший етап пандемії не позаду, а попереду. На переконання доктора, новий сплеск поширення вірусу в країні може бути пов’язаний із періодом зимових свят.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?