У МОЗ пояснили, на скільки можуть продовжити карантин
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили, на скільки можуть продовжити карантин

У МОЗ пояснили, на скільки можуть продовжити карантин
Джерело:  online.ua

Заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко припустив продовження карантину в Україні до 22 червня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ головного санітарного лікаря у програмі "Сніданок з 1+1".

За його словами, ситуація в Україні більше усього нагадує Польщу.

"Наразі ми відслідковуємо динаміку по Польщі, найбільш схожий сценарій. Тому на плато ми будемо ще перебувати. Однак ми не можемо враховувати сезонність. Оскільки ще ми не розуміємо, як вірус себе буде вести влітку в наших умовах. Тому питання в тому, що ми говоримо, що ми десь до 22 червня будемо подовжувати карантин, але він буде адаптивний із пом'якшувальними заходами, але все буде залежати від епідситуації", - пояснив Ляшко.

Він також припустив, що карантин скасують раніше у разі чіткого та стрімкого зниження кількості випадків COVID-19.

Нагадаємо, жорсткий карантин в Україні чинний з середини березня. З 11 травня почався перший етап послаблень. Друга стадія виходу з режиму обмежень передбачається 22 травня. Також планується введення так званого адаптивного карантину, коли регіони можуть самостійно вирішувати долю обмежень відповідно до місцевої ситуації.

Серед введених обмежень — закриття закладів та зупинка громадського транспорту. Наразі наземний транспорт почали відновлювати, метрополітени — ще під обговоренням.

Станом на ранок 19 травня на території країни виявили 18 876 випадків COVID-19. З них нових - 260.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр охорони здоров’я Максим Степанов оголосив критерії, які необхідні для виходу з карантину окремих регіонів. За його словами, загалом показників — три. Посадовець додав, кожен з критеріїв співвідноситься з етапами виходу. У разі дотримання регіон може переходити до наступного кроку послаблень режиму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?