У МОЗ пояснили, наскільки дієвий жорсткий карантин в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ пояснили, наскільки дієвий жорсткий карантин в Україні

У МОЗ пояснили, наскільки дієвий жорсткий карантин в Україні
Джерело:  online.ua

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко стверджує, що введення карантину через пандемію COVID-19 позитивно вплинуло на ситуації із захворюваністю на грип та ГРВІ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на його брифінг 24 березня.

За словами заступника голови МОЗ, це опосередковано свідчить про ефективність також у боротьбі проти нового коронавірусу.

"Ми недавно проводили дослідження, як впливають наші превентивні заходи. Не можна сказати, що ми вже можемо сьогодні говорити про коронавірусну хворобу, але ми дивимося на грип і грипоподібні захворювання, і ми маємо позитивну динаміку, відзначаємо зменшення кількості випадків грипу і грипоподібних захворювань серед населення України", - пояснив Ляшко.

Головний санлікар зазначив, відсутність стрімкої динаміки розвитку COVID-19 у нашій країні — саме один з попередніх прикладів ефективності карантину. Він упевнений, що МОЗ працює у правильному напрямку, а всі поради для українців покращать ситуацію.

Ляшко додав, уряд сподівається на відсутність стрімкого зростання чисельності хворих також у майбутньому.

Як повідомляв ONLINE.UA, мер української столиці Віталій Кличко скаржиться на те, що Київ залишається "сам-на-сам" з пандемією коронавірусу після евакуації українців з-за кордону, тому міський голова просить МВС втрутитися та посилити контроль за дотриманням киянами обмежувальних заходів під час карантину. Свою позицію Кличко озвучив в ході брифінгу 24 березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?