У МОЗ прогнозують значне зростання кількості хворих на COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ прогнозують значне зростання кількості хворих на COVID-19

У МОЗ прогнозують значне зростання кількості хворих на COVID-19
Джерело:  online.ua

У МОЗ прогнозують, що у найближчі 2 тижні добова кількість хворих на COVID-19 може зрости до 60 тис.

Джерело: Facebook-сторінка МОЗ України

В Україні очікують подальше зростання кількості хворих на COVID-19

Під час брифінгу голова МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що у найближчі 2 тижні очікується значне зростання кількості хворих на COVID-19.

Враховуючи досвід інших країн, де від початку зростання захворюваності до піку проходило близько одного місяця, а в Україні зростання триває вже чотири тижні поспіль. На наступному, п'ятому тижні також очікується зростання кількості випадків коронавірусу, а вже із сьомого тижня 2022 року захворюваність, ймовірно почне стабілізуватися та знижуватися, - повідомив голова МОЗ.

Прогноз МОЗ підтвердив головний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич, за його розрахунками, вже цього тижня добова кількість хворих перещивить позначку в 50 тис.

Нас очікує надважкий тиждень, за моїми розрахунками піковими для цієї хвилі будуть 9-12 лютого коли кількість інфікованих перетне позначку 1500 осіб на добу, по Україні буде понад 50 000 інфікованих, - зазначив Ромаскевич.

Він підкреслив, що причиною значного зростання кількості хворих на COVID-19 є надзвичайно заразний штам "Омікрон".

Ромаскевич додав, що наразі "Омікрон" складає майже 100% всіх нових виявлених випадків як в області, так і в Україні.

І хоча ситуація с кількістю госпіталізацій не є критичною на відміну від 2-ої та 3-ої хвилями, проходження цієї хвилі надзвичайно ускладнилось через велику кількість захворівших серед медичних працівників. Це певним чином обмежує можливості надання медичної допомоги насамперед амбулаторним пацієнтам, - додав Ромаскевич.

За його оцінками, поступовий спад захворюванності розпочнеться з 14 лютого. Однак кількість госпіталізованих до лікарень буде зростати аж до 21 лютого.

Наразі у "червоній" зоні, де діє суворий карантин, перебувають Івано-Франківська та Рівненська області. Однак вже незабаром до них можуть приєднатись Вінницька, Донецька, Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Хмельницька, Черкаська та Чернігівська області.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?