У МОЗ розкрили важливу проблему України у боротьбі з COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розкрили важливу проблему України у боротьбі з COVID-19

У МОЗ розкрили важливу проблему України у боротьбі з COVID-19
Джерело:  online.ua

В Україні не виробляють костюми біологічного захисту, якими користуються лікарі під час епідемії коронавірусу COVID-19. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

За його словами, у країні немає відповідного сертифікування для виробництва. Частково лише апарати штучної вентиляції легень, маски й респіратори закуповують у місцевих підприємств.

"Вони відповідають всім необхідним стандартам, проте їхня вартість дешевша ніж в європейських та світових аналогів... Що стосується костюмів біологічного захисту, в Україні не існує сертифікованого виробництва саме тих костюмів біологічного захисту, які використовуються медичними працівниками для безпечного виконання своєї роботи під час лікування хворих на COVID-19", – підкреслив Степанов на брифінгу.

Міністр пояснив, для цього необхідно переобладнати підприємства. Допомогти їх власникам повинна саме держава. Для цього представники МОЗ проведуть консультації з підприємцями

"На рівні міністерства економіки потрібно створити відповідну робочу групу, відпрацювати ці питання та запустити виробництво необхідних речей саме в Україні", - додав Степанов.

Нагадаємо, станом на 4 травня в Україні підтвердили 12 331 випадок коронавірусу COVID-19. Протягом останньої доби - 418.

Жорсткий карантинний режим чинний до 11 травня. З цієї дати уряд планує вводити послаблення обмежень.

Як повідомляв ONLINE.UA, голова МОЗ Максим Степанов виступив із важливим попередженням — він нагадав усім українським громадянам, що чиновники та міські голови не можуть ухвалювати рішення, чи виходити конкретному місту з карантину, оскільки дані повноваження має лише Кабінет міністрів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?