У МОЗ розповіли про ситуацію з дифтерією - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ розповіли про ситуацію з дифтерією - подробиці

У МОЗ розповіли про ситуацію з дифтерією - подробиці
Джерело:  BBC

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька спростувала інформацію про епідемію дифтерії на території України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC Україна.

За словами посадовиці, ситуація знаходиться під повним контролем, а доз сироватки - достатньо.

"Ми ще не говоримо про серйозну епідемію, ситуація з дифтерією під контролем. Минулого року було 10 хворих, а використали 141 дозу сироватки. Кілька сотень списали, бо закінчився термін придатності. Тобто 141 флакон - це і була потреба України в сироватці", - пояснила Скалецька.

Вона зазначила, що у 2019 році Україна має 200 доз сироватки. У якості гуманітарної допомоги від міжнародних організацій очікується отримання ще 150-170.

Наразі ліки розподілили по регіонах. Області мають змогу обмінюватися між собою.

Як повідомляв ONLINE.UA, до президента України Володимира Зеленського звернулися через небезпеку розповсюдження дифтерії. Фракція "Голос" закликає державного лідера організувати засідання РНБО з відповідного питання. Представники цієї політичної сили розповіли про недостатній рівень вакцинації серед дітей та дорослих.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?