У МОЗ уточнили нові правила перевезення пасажирів в транспорті
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ уточнили нові правила перевезення пасажирів в транспорті

У МОЗ уточнили нові правила перевезення пасажирів в транспорті
Джерело:  online.ua

В Україні встановили нові правила міжрегіональних перевезень на час посилення карантину. Зважаючи на те, що для неповнолітніх не передбачена можливість отримання COVID-сертифікату, ці правила їх не стосуватимуться.

Джерело: пресслужба МОЗ.

"Нові правила перевезень пасажирів між регіонами, які почнуть діяти з 21 жовтня, не будуть стосуватись неповнолітніх пасажирів, оскільки для них наразі не передбачена можливість оформлення COVID-сертифікату та отримання щеплення проти коронавірусної хвороби", - йдеться у повідомленні.

Що стосується категорії дітей до 18 років, то, як стверджує глава МОЗ Віктор Ляшко, вони зможуть їздити транспортом міжрегіонального сполучення без пред’явлення ативних тестів на COVD-19 або сертифікатів про вакцинацію.

Міністр додав, що для дітей віком від 12 років залишається обов'язкове правило використовувати захисні маски під час перебування у громадських місцях, зокрема в транспорті.
В основному нові правила перевезень стосуватимуться лише повнолітніх осіб: громадян України, іноземців та осіб без громадянства.

Перевірка COVID-сертифікатів за QR-кодом

Нагадаємо, наприкінці минулого місяця МВС запровадило перевірку COVID-сертифікатів за QR-кодом, яку здійснюватимуть працівники поліції на місцях.. На планшети працівників поліції інтегрували відповідне ПЗ, щоб вони могли сканувати сертифікат із додатку “Дія” або роздрукований якомога оперативніше.

“Для внутрішнього користування в Україні діють два сертифіката — зелений і жовтий. Їх можна згенерувати в додатку Дія. Також вакциновані українці можуть оформити міжнародне свідоцтво про вакцинацію, його потрібно буде пред’являти під час поїздок” – зазначили в МВС.

Використання підроблених COVID-сертифікатів є кримінальними правопорушеннями

Варто нагадати, що підроблення та використання підроблених COVID-сертифікатів, є кримінальними правопорушеннями, відповідальність за які передбачена Кримінальним кодексом України (ст. 358 КК України).

Окремим правопорушенням є використання підробленого документу, про фальшивість якого знав користувач. Тобто коли з юридичної точки зору є факт прямого умислу щодо застосування фальшивого документа.

Підроблення COVID-сертифікатів наразі караються:

  • штрафом до 17 тисяч грн. або

  • арештом на строк до 6 місяців або

  • обмеженням волі на строк до 2 років.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?