У МОЗ уточнили режим карантину, який став чинним після локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ уточнили режим карантину, який став чинним після локдауну

У МОЗ уточнили режим карантину, який став чинним після локдауну
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров’я підтвердили зміну карантинного режиму в Україні. Голова відомства Максим Степанов уточнив, що станом на ранок понеділка, 25 січня, встановлено обмеження рівня помаранчевої зони. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця.

За його словами, експерти наразі вивчають ситуацію по регіонах для ймовірного введення у майбутньому адаптивного карантину.

“Жорсткий карантин діяв з 8 січня. Відсьогодні з нуля годин жорсткі карантинні обмеження припиняються – і ми переходимо до іншого режиму… Ми повертаємося до обмежень, які були до 8-го січня. Карантин у нас у країні встановлений поки.до 28 лютого”, - наголосив Степанов.

Нагадаємо, у листопаді був чинний так званий карантин вихідного дня. По вікендах не працювали розважальні локації, гастрономічні та культурні заклади. Без обмежень працювали супермаркети, продовольчі магазини та магазини з товарами першої необхідності, а от кафе та ресторани могли працювати лише на винос чи за доставкою.

Аналогічні обмеження ввели на період з 8 до 24 січня. МОЗ пояснювало, що це необхідно для ізоляції осіб, які могли заразитися коронавірусом під час святкування Нового року та Різдва. За наведені три тижні відповідні симптоми у них проявляться, а людина тим часом не буде відвідувати нічого, окрім супермаркетів чи аптек за реальною необхідністю.

Як повідомляв ONLINE.UA, успішне одужання від коронавірусу не є гарантією поліпшення самопочуття людини після перенесеної інфекції. Як виявилося, у більшості пацієнтів COVID-19 викликає хронічні проблеми зі здоров’ям, якими страждають люди навіть через пів року після одужання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?