У МОЗ відбулася гучна кадрова перестановка: виник серйозний скандал
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ відбулася гучна кадрова перестановка: виник серйозний скандал

У МОЗ відбулася гучна кадрова перестановка: виник серйозний скандал
Джерело:  online.ua

Кабмін прийняв рішення звільнити державного секретаря Міністерства охорони здоров'я Артема Янчука, який був призначений при колишньої в.о. міністра охорони здоров'я України Уляні Супрун. На його місце призначили Інну Солодку, яка раніше очолювала юридичний департамент Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру. Про це повідомила в соцмережі Уляна Супрун, яка кадрове рішення Кабміну назвала "рейдерським захопленням МОЗ", передає ONLINE.UA.

"Тільки що на закритому засіданні уряду Зоряна Скалецька подала питання про звільнення державного секретаря Міністерсва охорони здоров'я України Артема Янчука, який з середи знаходиться в декретній відпустці, і покладанні його обов'язків на Інну Солодку", - повідомила Супрун.

Вона вважає звільнення Янчука, який в цей момент знаходився в декретній відпустці по догляду за трьома дітьми, "ознакою боягузтва". За словами Супрун, його звільнили "в супертаємному режимі" ввечері в суботу з порушеннями законодавства. Колишня в.о. МОЗ згадала, що прем'єр-міністр України Олексій Гончарук раніше критикував діяльність Солодкої в Державному земельному кадастрі.

"Володимир Зеленський, у вівторок на вашій нараді з міністрами і прем'єром поцікавтеся, чому кадри з "абсолютно прогнилих систем" призначають виконуючими обов'язками державних секретарів в міністерство, від ефективної і прозорої роботи якого залежать життя мільйонів українців", - звернулася Супрун до Зеленського, неприховуя обурення.

Олексій Гончарук вже відреагував на звинувачення з боку Супрун. Він заявив, що нова міністерка охорони здоров'я має повне право формувати собі нову команду, в чому він її підтримує. Прем'єр підкреслив, що Солодка призначена новим держсекретарем Міністерства охорони здоров'я тимчасово і вже на наступному тижні Кабмін оголосить конкурс на цю посаду.

"Особисто я підтримую і буду підтримувати багато ініціатив, започаткованих Вашою командою. Однак, це не означає, що нова команда повинна утриматися від аналізу їх результатів і внесення коректив з метою підвищення ефективності системи", - написав Гончарук.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що нова глава МОЗ України Зоряна Скалецька відреагувала на скандал, який розгорівся між співробітниками МОЗ, які працювали при Уляні Супрун.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?