У МОЗ відповіли, чи загрожує Україні спалах грипу
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ відповіли, чи загрожує Україні спалах грипу

У МОЗ відповіли, чи загрожує Україні спалах грипу
Джерело:  ТСН

Головний санлікар країни та заступник очільника Міністерства охорони здоров'я Віктор Ляшко озвучив важливе попередження: за його словами, українцям потрібно бути готовими до нових вірусів. Окрім того, він розказав, яка ситуація в країні з захворюваністю на ГРВІ та грип. Як стверджує представник МОЗ, нині захворюваність на грип та ГРВІ в Україні така ж, як і у попередні роки. Також Віктор Ляшко додав, що аномального зростання хворих на сезонні інфекції в країні немає, однак, що важливо розуміти, їхня кількість і не зменшується. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ТСН".

Головний санлікар нагадав, що грип і грипоподібні захворювання по всьому світу циркулюють циклічно. Тобто якщо в нашій країні сезон цих хвороб настає в осінньо-зимовий період, то у Південній півкулі – навесні та влітку. Однак, за словами Ляшка, з приходом пандемії коронавірусу захворюваність на грип у порівнянні з попередніми роками впала у десятки, а то й сотні разів.

“Щодо нових вірусів, нам треба бути готовими. І коронавірусна хвороба показала, що відсутність готовності країн до реагування призводить до значного навантаження на систему охорони здоров'я, і на економіки країн. Тому, я думаю, що після пандемії коронавірусу кожна країна перегляне своє ставлення саме до готовності системи охорони здоров'я до реагування на невідомі потенційні збудники”, — підкреслив Віктор Ляшко.

Як стверджує представник МОЗ, на прикладі Європи видно, що стабілізації ситуації з пандемією. можна буде досягнути лише в тому випадку, якщо бізнес і громадяни дотримуватимуться карантинних вимог, зокрема:

  • будуть носити маски;

  • будуть дотримуватися дистанції;

  • бізнес не буде ігнорувати карантинні обмеження, які ввела влада.

Зазначимо, що також нещодавно МОЗ дало українцям важливу пораду. У міністерстві закликають не подорожувати у період різдвяних чи новорічних свят. Максим Степанов нагадав про небезпеку коронавірусу COVID-19 та наголосив: якщо подорожі не уникнути, її треба планувати надзвичайно ретельно.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Денис Шмигаль зізнався, чому Україну накрила друга хвиля пандемії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?