У МОЗ відповіли, наскільки карантин вихідного дня допоміг Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ відповіли, наскільки карантин вихідного дня допоміг Україні

У МОЗ відповіли, наскільки карантин вихідного дня допоміг Україні
Джерело:  online.ua

Карантин вихідного дня закінчився по всій Україні 30 листопада, його не стали пролонгувати в уряді. У четвер, 3 грудня, міністр охорони здоров'я Максим Степанов пояснив ефективність таких заходів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг посадовця.

За його словами, обмеження на вікендах позитивно вплинули на показники.

"У нас за минулу добу 14 тис. 496 захворівших. Якщо порівняти з тим, що було у минулий четвер, тобто, тиждень тому, то у нас кількість захворівших було 15 тис. 331 людина. І на сьогодні ще одужавших більше, ніж захворівших. Це другий день поспіль. До чого я все це розповідаю: ви знаєте, що у нас три тижні був “карантин вихідного дня”… М’яко кажучи, країна не дуже добре його дотримувалась. Особливо у перші вихідні. Дуже багато було розмов - "навіщо ви це робите", і що жодних результатів цей карантин не дасть", - пояснив Степанов.

Він наголосив, що представники міністерства розроблювали такі заходи з оглядом рішень, які ухвалювали в інших країнах.

"Ми вводили його для того, щоб збити це ураганне розповсюдження коронавірусної хвороби. Це один із епідеміологічних заходів, який є достатньо дієвим. Взагалі, все, що стосується епідеміологічних заходів у період пандемії — карантинні обмеження є самими дієвими. І це зрозуміло, тому що будь-які карантинні обмеження направлені на зменшення контактування між людьми. А при тому, коли інфекційна хвороба передається повітряно-крапельним шляхом — то це найкращий захист. На що ми розраховували, і який максимальний ефект... ми хотіли досягти — це зменшення захворюваності до 20%", - резюмував міністр.

Він додав, що це проміжні результати, повноцінні підсумки можна буде побачити наприкінці тижня, коли порівнюватимуть статистику.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайські вчені виступили з черговою резонансною заявою про походження коронавірусу — вони стверджують, що новий тип коронавірусу SARS-CoV-2 був "непомітно" завезений в Ухань, після чого там було зафіксовано перший спалах пандемії. У числі "підозрюваних" країн в Китаї назвали Індію, Бангладеш, Італію, Чехію, США, Грецію, Австралію, Росію та Сербію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?