У МОЗ зробили термінову заяву про спалах коронавірусу в Європі
Категорія
Україна
Дата публікації

У МОЗ зробили термінову заяву про спалах коронавірусу в Європі

У МОЗ зробили термінову заяву про спалах коронавірусу в Європі
Джерело:  online.ua

Міністерка охорони здоров'я Зоряна Скалецька відреагувала на спалах нового вбивчого коронавірусу в Італії. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на виступ топ-чиновниці в ефірі українського телебачення.

За її словами, офіційний Київ відстежує ситуацію з вірусом на Апеннінському пів острові, бо там перебуває багато українців. Влада діятиме таким же чином, як інші європейські країни у цій ситуації.

"Якщо будуть введені ті чи інші правила обстеження громадян, які прибувають з Італії і будь-що інше щодо перетину кордону, ми будемо діяти однаково і злагоджено в межах міжнародних санітарних правил для того, щоб не перевищувати, скажімо, наші повноваження", - пояснила Скалецька.

Вона додала, що українська сторона наразі контактує за всіма важливими питаннями з представниками Всесвітньої організації охорони здоров'я. Завдяки цій координації планується однаково з іноземними колегами реагувати на зміни в ситуації.

Нагадаємо, в Італії нещодавно зареєстрували четверту смерть від китайського коронавірусу. За даними медіа, там скасували низку святкових масових заходів у різних містах.

Як повідомляв ONLINE.UA, секретар РНБО Олексій Данілов дав українцям обіцянку про щоденний звіт стосовно стану здоров'я усіх людей, яких евакуювали з Китаю через коронавірус. Він додав, що населення має право знати усі деталі в ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?