У МВФ розказали, коли можуть поновити співпрацю з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

У МВФ розказали, коли можуть поновити співпрацю з Україною

У МВФ розказали, коли можуть поновити співпрацю з Україною
Джерело:  Укрінформ

Директор прес-офісу МВФ Джеррі Райс заявив, що Міжнародний валютний фонд планує відновити тісне співробітництво з Україною після виборів до Верховної Ради й призначення нового уряду, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

За його словами, наразі місія Фонду продовжує "конструктивні" переговори з українською владою в Києві.

"Місія (Фонду – ред.) зараз перебуває в Києві, вони проводять конструктивні дискусії з владою щодо останнього розвитку ситуації, а також економічної політики", - підкреслив Райс.

Він також зазначив, що у Фонді очікують призначення нового уряду України.

"Як тільки новий уряд буде сформований після (позачергових парламентських – ред.) виборів, ми готові повернутися до обговорення нашої подальшої співпраці з Україною", - сказав Райс.

Варто зазначити, що він не захотів коментувати запитання, чи становлять ризики для завершення діючої програми Stand-By для України рішення щодо розпуску Верховної Ради України та відставки уряду.

"Ми не коментуємо політичних змін у будь-якій країні, отже я не буду коментувати цього в контексті України", - відповів Райс.

Як повідомляв ONLINE.UA, директорка Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен звернулася до українського глави Володимира Зеленського та нагадала, що для України дуже важливо продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом у найближчі три роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?