У МЗС Литви відреагували на втечу Собчак з Росії до їхньої країни
Категорія
Світ
Дата публікації

У МЗС Литви відреагували на втечу Собчак з Росії до їхньої країни

У МЗС Литви відреагували на втечу Собчак з Росії до їхньої країни
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс заявляє, що ізраїльський паспорт дав російській журналістці Ксенії Собчак змогу приїхати до Литви і перебувати в шенгенській зоні 90 днів. За його словами, наразі її в чорних списках немає, але вона може там опинитися.

Джерело:  Delfi

Влада Литви прокоментувала втечу Собчак до їхньої країни з Росії

Порядку вона не порушила, виконала все, що належить. Хочу підкреслити, що це не перший випадок, коли громадяни Ізраїлю з Росії та Білорусі через Литву приїжджають на територію ЄС. Такий порядок, - пояснив литовський дипломат.

За його словами, він досі не отримав офіційних підтверджень того, що російська журналістка усе ще перебуває в Литві.

Він також уточнив, що Ксенії Собчак у чорних списках немає, однак у разі появи конкретної загрози, ситуацію можуть переглянути.

Коли ми формуємо "чорні" списки, робимо це з партнерами. Щоб санкції були ефективними, мають домовитися всі країни, - додав Габріелюс Ландсбергіс.

Глава МЗС Литви також підтвердив, що його країна та її найближчі сусіди уже розробляють національні "чорні" списки.

Собчак не включена до санкційних списків ЄС, Великої Британії та США. Досі не було жодних передумов, які давали б юридичний привід для перевірки в суді. Це не означає, що вони не з'являться. Якщо такі передумови з'являться, людину можуть включити вже й після перетину кордону, якщо ми побачимо, що людина своєю присутністю становить загрозу нацбезпеці, - пояснює литовський дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?