У МЗС пропонують нестандартну відповідь на повернення росіян у ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС пропонують нестандартну відповідь на повернення росіян у ПАРЄ

У МЗС пропонують нестандартну відповідь на повернення росіян у ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін пропонує застосувати нестандартну відповідь на нещодавнє рішення ПАРЄ повернути російських делегатів. Глава МЗС заявив, що в разі підтвердження повноважень делегації РФ буде доцільно відкликати запрошення для ПАРЄ бути спостерігачами на парламентських виборах в Україні. Про це Клімкін написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляє ONLINE.UA.

«Якщо ПАРЄ підтвердить повноваження російської делегації, то я б, на місці Верховної Ради, відкликав запрошення ПАРЄ брати участь у спостереженні за нашими парламентськими виборами. Адже ПАРЄ з російськими депутатами і ПАРЄ без них – це, як кажуть в Одесі, дві великі різниці», – пише Клімкін.

На думку міністра, після того, як в ПАРЄ повернули росіян, «зрештою, хто ці люди, щоб навчати нас демократії…»

В якості альтернативи глава українського МЗС пропонує запрошувати європейських спостерігачів на двосторонній основі.

«Хто дуже хоче, нехай бере учать у складі двосторонніх місій спостереження. Але довіри до цієї Асамблеї у нас більше немає. Маємо на це повне право», – заявив Павло Клімкін.

Нагадаємо, що вчора учасники Парламентської асамблеї Ради Європи більшістю голосів (118 проти 62) підтримали проект резолюції, яка повертає до голосувань російську делегацію без будь-яких умов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?