У МЗС Росії заявили про готовність до перемовин "з урахуванням реалій"
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС Росії заявили про готовність до перемовин "з урахуванням реалій"

У МЗС Росії заявили про готовність до перемовин "з урахуванням реалій"
Джерело:  online.ua

Представниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що РФ готова до перемовин з Україною щодо припинення війни, однак з урахуванням "реалій, які складаються".

Джерело: росЗМІ

У РФ знову відкриті до переговорів

Ми, як і раніше, відкриті до переговорів. Ми ніколи не відмовлялися від них. Ми готові їх вести, зрозуміло, з урахуванням тих реалій, які складаються зараз, - сказала вона.

Раніше радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що Україна ніколи не відмовлялася від переговорів з Росією.

Наша переговорна позиція відома та відкрита: 1. Спочатку РФ виводить війська з України 2. Далі – все інше. Чи готовий Путін? Очевидно, ні. Тому ми конструктивні у своїй оцінці: будемо говорити з наступним лідером РФ, — наголосив Подоляк.

Нагадаємо, раніше газета The Washington Post із посиланням на джерела повідомила, що Адміністрація президента США Джо Байдена приватно закликає українську владу заявити про свою готовність вести переговори з Росією.

Прохання американських чиновників не спрямоване на те, щоб підштовхнути Україну за стіл переговорів. Скоріше це продумана спроба забезпечити підтримку уряду в Києві з боку інших країн, населення яких боїться багаторічної війни.

The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомляв, що радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван останні місяці веде конфіденційні переговори з помічником Путіна Юрієм Ушаковим та секретарем Ради безпеки Росії Миколою Патрушевим.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?