Захід обговорює можливі перемовини з Путіним після звільнення Херсона — La Repubblica
Категорія
Політика
Дата публікації

Захід обговорює можливі перемовини з Путіним після звільнення Херсона — La Repubblica

Захід обговорює можливі перемовини з Путіним після звільнення Херсона — La Repubblica
Джерело:  online.ua

Як вдалося дізнатися іноземним журналістам, у НАТО та Євросоюзі проводять закриті консультації, під час яких обговорюють короткострокове переговорне вікно з російським диктатором Володимиром Путіним, яке може з'явитися після деокупації Херсона Україною.

Джерело:  La Repubblica

На Заході обговорюють переговори з Кремлем після звільнення Херсона

На переконання представників Заходу, наразі армія РФ перебуває під тиском.

Ба більше, вона втратила можливість ефекто реагувати на потужний контрнаступ ЗСУ.

Їх реакція зосереджена в оборонному ключі на руйнуванні інфраструктури - електрики, води, мостів, доріг, будівництві потрійної лінії окопів і використанні природних бар'єрів, таких як річка Дніпро. Мета - уповільнити просування українських військ. Херсон - це не просто місто: вирішальне для доступу до моря і фундаментальне для контролю над водними ресурсами і річковим транспортом. Відвоювати його означало б назавжди змінити напрямок конфлікту, - йдеться в матеріалі італійської газети.

На тлі останні новин команда Байдена - через Євросоюз та НАТО - надсилає меседж, який також є запрошенням для українського лідера Володимира Зеленського: коли ЗСУ звільнять Херсон - можна починати починати перемовини позиції сили, а не слабкості.

Що важливо розуміти, офіційний Вашингтон вперше почав гіпотетично розмірковувати про такий сценарій розвитку подій, проте наразі, без Херсона, такий шлях неможливий.

Ще й тому, що починати переговори на цьому етапі означало б лише дати московській армії час на реорганізацію. Словом, спочатку треба закріпити деякі стратегічні наріжні камені, - наголошують журналісти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?