У МЗС розповіли, як змусити Росію відпустити полонених моряків
Категорія
Україна
Дата публікації

У МЗС розповіли, як змусити Росію відпустити полонених моряків

У МЗС розповіли, як змусити Росію відпустити полонених моряків
Джерело:  Укрінформ

Заступник міністра закордонних справ з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль з обережним оптимізмом дивиться на перспективу визволення українських моряків з російського полону. На її думку, Кремлю доведеться виконати рішення Міжнародного трибуналу ООН, інакше її чекають нові санкції. Про це Зеркаль розповіла в інтерв’ю агенції Укрінформ, повідомляє ONLINE.UA.

За словами заступниці міністра, до 25 червня 2019 року Росія має прозвітувати про виконання рішення трибуналу з морського права щодо звільнення українських моряків та кораблів. Україна має план, як змусити РФ виконати це рішення.

«Ми працюємо над реалізацією наказу Міжнародного морського трибуналу щодо наших моряків. І я думаю, що в найближчому майбутньому ви побачите, як ми його будемо реалізовувати на майданчиках ООН», – розповіла Зеркаль.

Вона також зазначила, що українське МЗС направило звернення до Росії з питанням про те, коли вона виконає рішення суду та відпустить моряків і кораблі.

«Відповіді немає. 25 червня вони мають подати звіт про те, як вони виконали цей наказ, а далі у нас уже є план, як забезпечити подальший тиск для того, щоб вони виконали цей наказ. Але поки що я про це говорити не буду», – додала чиновниця.

Як відомо, у листопаді минулого року російські прикордонники у Керченській протоці обстріляли та захопили три кораблі ВМС України, які прямували з Одеси в Маріуполь, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Окупаційний суд в Криму заарештував всіх українських військових за обвинуваченням у незаконному перетині кордону. Вже понад півроку їх утримують в московському СІЗО.

Нагадаємо, що кілька днів тому Олена Зеркаль заявила про те, що Росія буде розгромлена в Гаазі. Під цим вона мала на увазі розгляд позицій сторін в справі щодо порушень Конвенції ООН з морського права в Чорному і Азовському морях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?