У МЗС відреагували на скандальні заяви прем'єра Грузії щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

У МЗС відреагували на скандальні заяви прем'єра Грузії щодо України

У МЗС відреагували на скандальні заяви прем'єра Грузії щодо України
Джерело:  online.ua

Міністерство закордонних справ України відреагувало на скандальні заяви прем’єр-міністра Грузії Іраклія Гарібашвілі, який цинічно закликав Володимира Зеленського та інших українських політиків утриматися від втручання у внутрішні справи його країни.

Джерело: Олег Ніколенко, Давид Арахамія

Як у МЗС відреагувало на брехливі звинувачення прем’єр-міністра Грузії

Речник МЗС України Олег Ніколенко наголосили, що глава грузинського уряду майже дослівно повторює тези російської пропаганди.

Майже дослівно повторюючи тези російської пропаганди, представники грузинської влади звинуватили Україну в підготовці державного перевороту в Грузії, втягуванні її у війну з Росією, надсиланні сил для розпалювання громадянської війни, – зазначив Ніколенко.

За його словами, останніми днями представники грузинського уряду та парламенту зробили низку недружніх заяв на адресу України.

Ми категорично відкидаємо подібні інсинуації, які не мають нічого спільного із реальністю. Не там шукає ворога грузинська влада, – прокоментував речник українського МЗС.

Водночас він висловив переконання, що заяви грузинських політиків не зможуть похитнути міцні відносини дружби українського та грузинського народів.

Ми високо цінуємо підтримку грузинів в той час, коли українці борються за свою незалежність. Зі свого боку, Україна була і залишатиметься другом грузинського народу, якому бажаємо не зупинятися в розбудові європейського майбутнього, – додав Ніколенко.

Давид Арахамія відповів на звинувачення грузинського прем’єр-міністра

За словами голови фракції "Слуга народу" Давида Арахамії, "весь світ розуміє, що збереження демократії в Грузії, влада якої сповнена агентами Росії - це ключове завдання всього світового співтовариства".

Він висловив жаль, що "в Грузії розслідувати це буде нікому, бо "рука руку миє".

 В Україні не бажають Грузії війни. Україна хоче йти в ЄС "разом із братами грузинами й дуже боляче спостерігати, як грузинська влада йде абсолютно у протилежному напрямку, - запевнив Арахамія.

Фото: скріншот

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?