У Нафтогазі попередили про важливі зміни - що відбувається
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нафтогазі попередили про важливі зміни - що відбувається

У Нафтогазі попередили про важливі зміни - що відбувається

НАК "Нафтогаз" готується до важливої події — компанію можуть вивести на IPO, публічний продаж акцій акціонерного товариства. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Ліга".

За словами голови правління компанії Андрія Коболєва, йдеться про орієнтовну дату 2023 року.

"Мені потрібно підготувати компанію до IPO до завершення свого контракту. Думаю, що це реально зробити через три роки, якщо між Нафтогазом і Кабміном буде грамотне співробітництво. Виставляти будемо всю групу — або на фондовій біржі Лондона, або Нью-Йорка", - пояснив він.

Коболєв стверджує, що "Нафтогаз" має змогу перетворитися на найдорожчу державну компанію в Україні. Водночас він не підкріпив точними цифрами своє твердження.

Під час інтерв'ю Коболєва запитали про нібито інтерес фінансиста Джорджа Сороса у вкладанні грошей в українську енергетику. Такі чутки з'явилися з новою силою напередодні. Голова правління "Нафтогазу" оголосив, що навряд чи бізнесмен дійсно у цьому зацікавлений.

"З Соросом ми бачилися як в США, так і в Україні. В Україні в останній раз він приїжджав d 2016 році. Але ми ніколи не обговорювали вкладення грошей в нашу галузь. Навряд чи людина, яка пожертвувала десятки мільярдів, захоче вкладати свої гроші в українську енергетику", - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Верховній Раді триває процес ухвалення законопроєкту, пов’язаного з легалізацією азартних ігор в Україні. Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія розповів, коли його можуть розглянути.

За його словами, документ необхідно розглянути протягом наступного тижня, щоб державний бюджет 2020 року зміг отримати 7 мільярдів гривень від грального бізнесу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?