У Нафтогазі пояснили, що чекає на ГТС у разі зриву переговорів про транзит
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нафтогазі пояснили, що чекає на ГТС у разі зриву переговорів про транзит

У Нафтогазі пояснили, що чекає на ГТС у разі зриву переговорів про транзит
Джерело:  24 канал

Україна може не домовитися з Росією про новий транзитний контракт, тож у газотранспортну систему закачають водень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами виконавчого директора "Нафтогазу" Юрія Вітренка, водень використають задля збереження енергії.

"Водень може бути тієї субстанцією, яка допомагатиме зберігати для подальшого використання енергію, яка генерується з відновлювальних джерел - вітру чи сонця - або енергію, яка генерується на АЕС. Зараз в Європі є різні експериментальні технології, коли ГТС використовується для зберігання та транспортування водню", - пояснив він.

Вітренко додав, що Україна намагається перетворитися на такий собі енергетичний міст між європейськими країнами. Наприклад, можна транспортувати газ до Польщі, Словаччини чи Молдови з Румунії, яка має профіцитну ситуацію з паливом.

"З іншої точки зору, найближчим часом ми не зможемо отримувати від таких альтернативних шляхів використання ГТС такий же дохід, який отримуємо зараз, коли є транзит", - підкреслив посадовець.

Як повідомляв ONLINE.UA, Юрій Вітренко стверджує, що російська сторона намагається шантажувати українську делегації щодо транзиту. Зокрема, Кремль намагається підштовхнути Київ до невигідної газової угоди неможливими для виконання вимогами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?