У Нафтогазі пояснили, якою повинна бути "здорова" ціна на газ
Категорія
Економіка
Дата публікації

У Нафтогазі пояснили, якою повинна бути "здорова" ціна на газ

У Нафтогазі пояснили, якою повинна бути "здорова" ціна на газ
Джерело:  online.ua

Керівництво НАК “Нафтогазу” пояснило умови, за яких повинні утворюватися тарифи на “блакитне паливо” в Україні. Перш за все для цього необхідна нормально функціонуюча біржа, на якій формуватимуться ціни безпосередньо на газ, від яких вже утворюються тарифи — таким самим чином виглядає ціноутворення на бензин в Україні. Тим часом Антимонопольний комітет має вставати на захист інтересів споживача проти зловживань з боку монополістів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на “Український тиждень”.

За словами голови наглядової ради “Нафтогазу” Андрія Коболєва, першим кроком для покращення ситуації з ціноутворенням на газ стало блокування медіаактивів Віктора Медведчука. Він звернув увагу на викривлення з боку пропагандистів реальних показників на ринку.

“Має бути покарання для тих, хто бреше. Люди, які виходять у телеефір і розповідають, що в усьому світі газ коштує три гривні, повинні відповідати за свої слова. Так само як і медіа, які поширюють таку неправдиву інформацію. Треба розрізняти свободу слова й поширення брехні та поливання брудом усіх навколо”, - пояснив Коболєв.

Він звернув увагу, що українському населенню варто розуміти — влада не займається регуляцією газових цін.

“Після цього біржова ціна на газ має стати таким самим індикативом, як і роздрібна ціна на бензин, наприклад. Тоді ринок сам себе відрегулює”, - додав експерт.

Коболєв зауважив, нещодавні протести з приводу газу почалися, як він вважає, з ціни на розподіл палива між споживачами.

“Ця прикра історія почалася не з ціни на газ, а з того, що в Лубнах люди цілком справедливо обурилися розцінками на розподіл газу, які виявилися вдвічі вищими, ніж у Полтаві. Пояснення регулятора, що, мовляв, тариф високий, бо в них маленький облгаз, незадовільне, споживача таке не має цікавити. Маленький облгаз? То нехай приєднається до якогось більшого”, - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 березня очільник представництва Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас під час виступу на всеукраїнському форумі "Україна 30. Розвиток правосуддя"офіційно пояснив, що судова система нашої країни, реформа якої досі не завершена, залишається головною перепоною для іноземних інвесторів, оскільки вони не впевнені у тому, що у випадку форс-мажору зможуть добитися справедливості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?