У нас є план: у Раді приголомшили новинами про місцеві вибори
Категорія
Політика
Дата публікації

У нас є план: у Раді приголомшили новинами про місцеві вибори

У нас є план: у Раді приголомшили новинами про місцеві вибори
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Реформа децентралізації в України може завершитися ще до проведення місцевих виборів восени 2020 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" із заступником голови фракції "Слуга народу" Олександром Корнієнком.

За його словами, парламентське угрупування вже розробило відповідну стратегію.

"Так, у нас є план. Можна за 2 сесії встигнути, якщо планувати на початку четвертої сесії 3 – 4 вересня голосувати 300 (голосів за законопроєкт - ONLINE.UA). Четверта сесія якраз дуже вдало починається – 1 вересня, а виборчий процес починається 5 вересня", - пояснив політик.

Корнієнко зазначив, у наступні два тижні в областях проведуть обговорення щодо законопроєкту "Про внесення змін до Конституції про децентралізацію влади". Передбачається, що заходи пройдуть у форматі невеликих форумів на кількасот осіб.

Обговорення завершить велике зібрання в Києві, яке планують на 25 лютого. Його відвідають експерти, мери та інші посадовці.

"Після нього ми будемо виходити на концепцію, потім – комісія з правової реформи, де все це фіналізується. Це тобто, приблизно в кінці лютого – початку березня ми плануємо вийти на текст (законопроєкту про децентралізацію)", - додав заступник голови фракції.

На тлі цих обговорень уряд буде працювати над планами з об'єднання територіальних громад.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що бажав би провести загальні місцеві вибори в Україні разом з виборами в ОРДЛО. На його думку, за певних умов це можливо вже восени 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?