У нас є серйозні запитання: Росію налякала нова оборонна стратегія Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

У нас є серйозні запитання: Росію налякала нова оборонна стратегія Франції

У нас є серйозні запитання: Росію налякала нова оборонна стратегія Франції
Джерело:  online.ua

В Кремлі виникли "серйозні питання" з приводу презентації національної космічної оборонної стратегії Франції. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС Росії.

"При першому прочитанні стратегії виникають серйозні питання до деяких її положень, які російська сторона має намір адресувати французьким партнерам", - заявили в Москві.

Варто зазначити, що саме Франція стала другою (після США) державою, яка офіційно визнала можливість виникнення збройного конфлікту в космічному просторі, зазначає МЗС. В МЗС РФ наголосили, що в документі у відповідь на "недружні" або "ворожі" дії щодо французьких космічних об'єктів допускаються заходи протидії, "зокрема, як ми розуміємо, і силового характеру".

Кремль скаржиться, що Париж, "після довгих років конструктивної взаємодії щодо цього", відмовляється підтримати її "ініціативу", нібито націлену на запобігання гонці озброєнь в космічному просторі.

"Розгорнуті оцінки будуть оприлюднені пізніше", - кажуть у Міністерстві.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава держави Володимир  Зеленський вважає, що війну можна зупинити, якщо є бажання  — у тому, що на Донбасі досі триває жорстке протистояння, винна попередня влада.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?