У нас є тільки два шляхи: Зеленський звернувся до військових на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

У нас є тільки два шляхи: Зеленський звернувся до військових на Донбасі

У нас є тільки два шляхи: Зеленський звернувся до військових на Донбасі
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський в День захисника України відвідав зону ООС на Донбасі. Під час візиту він звернувся до військових і нагадав їм, що зараз в українців є тільки два шляхи - здатися або всупереч усьому вистояти і перемогти. Відео урочистої промові Зеленського в Донецькій області опублікував ОПУ, передає ONLINE.UA.

Під час зустрічі з військовими Зеленський вручив захисникам державні нагороди та подякував усім, хто захищає Україну від ворогів. Він подякував їм за відвагу і доблесть, за характер і дух, за свободу і витримку, за мирний сон в українських містах і селах.

У своєму виступі Зеленський також висловив переконання, що на зло всім ворогам Україна вистоїть, бо українці - незламні.

"Такі моменти дійсно - моменти істини, коли у цілого народу є тільки два шляхи. Перший - здатися і назавжди зникнути з лиця землі. Або ж народитися вдруге, всупереч всім, на зло всім ворогам встати на ноги, сряхнути пил, обтруситися і сказати: "Ні, не дочекаєтеся!". Ми вибрали саме цей шлях. Чому? Відповідь буде проста, тому що ми - українці - вільні і незламні. Ми - українці, і цим все сказано", - наголосив Зеленський.

Президент нагадав, що були часи, коли всією країною ми жили дуже безтурботно і не думали про те, що може бути війна. Тоді держава, за словами Зеленського, не піклувалася належним чином про своє військо, не була готова до війни. Ціна такої недалекоглядності, наївності і довірливості виявилася занадто високою - Україна втратила частину своїх територій і велику кількість співвітчизників.

"Анексований Крим і початок війни на Донбасі, річки жахливих новин про кількість жертв, обстрілів, захоплених населених пунктів. Це все була шокова терапія, немов дві тисячі вольт пропустили по тілу нашої рідної України", - сказав Зеленський.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська сторона в ТКГ зробила важливу заяву про розведення сил на Донбасі. Там повідомили, що відведення військ неможливе, так як бойовики продовжують обстріли.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?