У нас намагаються забрати свободу слова: тисячі росіян вийшли на масштабні протести проти влади
Категорія
Світ
Дата публікації

У нас намагаються забрати свободу слова: тисячі росіян вийшли на масштабні протести проти влади

У нас намагаються забрати свободу слова: тисячі росіян вийшли на масштабні протести проти влади
Джерело:  online.ua

10 березня в центрі Москви та інших російських містах проходять масштабні мітинги за вільний інтернет. Росіяни виступають проти ізоляції Рунета, який влада хоче відключити від Всесвітньої мережі, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на телеканал "Дождь".

Повідомляється, що ще до початку мітингу правоохоронці почали затримувати учасників без пояснення причин. Крім цього, у них забрали банери з гаслами проти цензури і за свободу в інтернеті та навіть повітряні сині кулі, які в поліції розцінили як "безпілотні літальні засоби, на які потрібна ліцензія".

Нагадаємо, 12 лютого 2019 Держдума РФ прийняла в першому читанні законопроект про створення російського суверенного інтернету «для забезпечення стійкої роботи російського сегмента інтернету в разі відключення від глобальної інфраструктури Всесвітньої павутини». Автори проекту сенатори Андрій Клішас, Людмила Бокова і депутат Андрій Луговий запропонували внести поправки в закон «Про зв'язок» та «Про інформацію» та надати Роскомнадзору повну карту точок обміну трафіком, завдяки чому регулятор зможе блокувати канали доступу до будь-якого сайту. Передбачається, що на ізоляцію Рунета буде потрібно 20 мільярдів рублів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Держдума РФ схвалила покарання за неповагу до влади. Даним законопроектом предлагаеться ввести штраф до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративним арештом на строк до 15 діб. Згідно з текстом закону, покарати можуть за інформацію, яка не тільки "проявляє явну неповагу", але і "ображає людську гідність і громадську мораль".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?