У нас немає іншого виходу - Трамп відповів на гучні погрози Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

У нас немає іншого виходу - Трамп відповів на гучні погрози Путіна

У нас немає іншого виходу - Трамп відповів на гучні погрози Путіна
Джерело:  online.ua

США розробляють найшвидшу ракету в світі, якої не буде аналогів. З появою такої зброї Штати займуть лідируючу позицію в космічній галузі і не дадуть Росії розв'язати гонку озброєнь, якої Москва регулярно лякає весь світ. У відповідь на погрози путінської влади, яка нещодавно хизувалася успішними випробуваннями нової гіперзвукової ракети, президент США Дональд Трамп заявив, що вже розробляється "супер-пупер" ракета, яка буде в 17 разів швидше за всіх існуючих. Американський глава підкреслив, що у США немає вибору - їм доводиться це робити, враховуючи противників держави, Росію і Китай. У Росії їдко відреагували на повідомлення Трампа, передає ONLINE.UA.

"Я називаю її "супер-пупер" ракетою. Якщо ви чули, у Росії ракети, які в п'ять разів швидше, Китай працює над ракетами, які швидше в п'ять або шість разів. У нас же - в 17 разів швидше, і цей проект тільки що отримав зелене світло ... Це найшвидша ракета в світі, майже в три рази швидше російської і китайської ", - підкреслив Трамп, але при цьому не став вдаватися в якісь технічні деталі.

У Росії зухвало відреагували на заяву Трампа. Генеральний директор "Роскосмосу" Дмитро Рогозін заявив, що Росії доведеться здатися перед американською "супер-пупер" ракетою.

"Ні, ну проти" супер-пупер "ракети нам ловити нічого. Ми здаємося!" - написав Рогозін у соцмережі.

Важливо нагадати, що на початку лютого цього року стало відомо, що адміністрація президента США Дональда Трампа пропонує в 2021 фінансовому році витратити 3,2 млрд доларів на продовження розробки гіперзвукових ракет. У другій половині березня Пентагон оголосив про успішне випробування на Гавайських островах ракети, здатної рухатися зі швидкістю в кілька разів більше швидкості звуку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Путіна знову лякають світ потужною зброєю. У Москві похвалилися успішним випробуванням нової гіперзвукової авіаційної ракети, характеристики і назва якої строго засекречені.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?